זיתונים של אמא – או בשם שלכן “בית לזית”

Sharing is carring

זיתונים

זה ללא ספק אחד המתכונים שזכורים לי כילדה. אמא שלי היתה מעמידה אותי במטבח ונותנת לי תעסוקה עצמאית. הכי קליל וטעים טעים.

מצרכים :

מיכל שמנת חמוצה אחד גדול (או 2 קטנים)

כפית מלח

חבילת מחמאה (בטמפ חדר)

קמח לפי הצורך (אני יודע שזה מעצבן אבל ככה אמא שלי כותבת, ובעיקרון פשוט שמים קמח עד שהבצק נעים ולא דביק, זה בערך חצי שקית קמח רגיל, אפשר גם תופח)

זיתים ללא חרצנים.

מה עושים?

קודם כל מסננים את הזיתים מהנוזלים שלהם ועדיף שיהיו כמה שיותר יבשים אפשר גם להניח על נייר סופג.

עוטפים כל זית עם בצק ומגלגלים.

אפשר למרוח מעל ביצה ולהוסיף סומסום. אני פחות אוהבת

מכניסים לתנור ל180 מעלות 30-35 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *