כרטיס רכבת לאשדוד – מעצמה קולינרית אחת גדולה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

Sharing is carring

אם הייתי מספרת לכם שבאשדוד יש סצינת אוכל מטורפת, הייתם מאמינים לי?

מתי בפעם האחרונה הייתם באשדוד?

אני הגעתי לאשדוד משהו כמו שלוש פעמים בשנים האחרונות בשביל מסעדה אחת שהכרתי בה "אידי דגים" – מסעדה שהיא מוקד עליה לרגל שנים ארוכות לחובבי דגים, מסעדה מדהימה ששווה להכיר.

אז מסתבר שיש בעיר הזאת סצינה קולינרית מטורפת, אשדוד היא עיר חוף ויש בה המון מסעדות דגים ודגה מאוד מוצלחת ואיכותית.

כשפנו אלי בנוגע לסיקור סצינת האוכל באשדוד, לא יכולתי לסרב.

הייתי ממש סקרנית ואני מודה שגם התלהבתי מהמשתתפים בסיור הזה.

רותם בן מויאל – אחד האנשים מעוררי ההשראה בעיניי בתחום האוכל באינסטגרם.

אני אוהבת את רותם ואת היכולת שלו להישאר אותנטי ונאמן לעצמו ולמותג שלו. 

ממליצה בחום לעקוב אחרי הוויב שהאיש המדהים הזה מביא איתו. ייקח לכם בדיוק 5 דקות להתאהב בו. 

בסיור האוכל המטורף הזה השתתפו גם 

אריאל בן חמו

אפרת רענן

קרן וולוביקוב

לכל אחד מהם חשבון אינסטגרם שעוסק בתחום האוכל באופן יצירתי מעניין ומלא בתוכן סופר שימושי

את הסיור יזמה שירן כהן שי המדהימה, כל התמונות בכתבה שתראו היא צילמה.

 שירן צלמת וכתבת אוכל שהחלום שלה שנים היה להיות מבקרת מסעדות. 

לפני 4 שנים שירן חלמה להיות מבקרת אוכל ולא תיארה לעצמה שתוך זמן קצר היא תהפוך להיות לא רק המבקרת של 'אשדוד בתפריט' אלא גם צלמת אוכל מקצועית שמבלה בערך 6 שעות מהיום שלה במסעדות. אם תציצו באינסטגרם שלה תהיו בטוחים שתסיימו את הסטורי רעבים! 

אז סיירנו בין מסעדות ומקומות סופר מגניבים שהיו טעימה מהקטע הקולינרי של אשדוד ועשו לנו לגמרי טעם של עוד (תרתי משמע) קבלו את ההמלצות שלי:

הסנדוויץ הטוניסאי של ג'ורנו

ביום יום אפשר לאכול שם סנדוויץ טוניסאי בתוך בגט

וביום שלישי תהנו  במקום מפריקסה מטורף שכמעט התעלפתי ממנו. 

 ג'ורנו הוא בחור עניו וצנוע שאכל פריקסה אצל סבתא שלו ולמד ממנה את כל הסודות. 

המקום של ג'ורנו ביתי, קטן ואותנטי. מלא בצניעות ללא פלצנות אחד הסנדויצים הכי טעימים שפגשתי.

 פריקסה – למות.

"תכין מכל הלב יצא טעים" (רובי ג'ורנו) 

מאמצת.  

 

Pitabasta

פיתה בסטה הוא קונספט הפיתות הכי מדובר בארץ. על פיתה בסטה כבר שמעתם לא פעם בסטורי הפופולארי של דניאל עמית, שם היא משתפת כל שניה את הפיתות שהעוקבים שלה מזמינים! כשהיא אוחזת בטייטל של 'פיתה דניאל עמית' בתפריט, פיתה מטורפת עם שניצל, ביצה נוזלת, מטבוחה, חציל וטחינה! סניף הדגל הראשון נפתח לפני כשנתיים ברחוב הבנאים באשדוד ולאור ההצלחה נפתח סניף בהרצליה ובשרונה מרקט תל אביב… בקרוב מאוד הם מתכננים לעוקבים שלהם שהות בווילה מטריפה בצפון ואת דניאל עמית כשפית צמודה לארוחה מפנקת! בימים אלו יש הגרלה באינסטגרם של פיתה בסטה.

כל פיתה היא עולם של טעמים שאי אפשר להסביר. 

המקום הזה מיוחד ומדליק ממש בעיקר כי אני אוהבת פיתות שבד"כ נמצאות מחוץ לתפריט שלי.

אבל תקשיבו, אם כבר פיתה- פיתה בסטה זה ה- מקום כדי לשבור דיאטה 😊 

 

הולנד צ'יפס

הולנד צ'יפס זה מקום של בני זוג שפתחו בארץ מקום שמוכר רק צ'יפס ומטוגנים בנוסח הולנדי מגניב.

העסק הצליח ממש והזוג מכר את אותו לבחור מקומי מקסים שלקח אותו בשתי ידיים והפך אותו לצעיר, מגניב, מזמין ומלא צ'יפס, מטוגנים ורטבים ברמה אחרת.  

תפגשו פה שרימפס כשר (כן, כן יש דבר כזה) שעשוי מתערובת של דגים שמעניקה את הטעם המדוייק של השרימפס פלוס המרקם. אחד הטעימים!!!

והצ'יפס, הצ'יפס וואוווו איזה צ'יפס! 

וכאילו לא מספיק שהוא טעים בטירוף הוא ללא גלוטן והשמן שלו מופרד מהטיגון של הדגים. 

משם עברנו לנשנש בורקס מקומי מלא בכל טוב אצל 

ג'חנון גדרה

ג'חנון גדרה זה אולי שם המקום, אבל הם למעשה ממוקמים בירידה לחוף הקשתות באשדוד, אז רגע לפני ההליכה שלכם על החוף או שחייה בים, תקפצו פנימה לאסוף בורקס גבינה פריך וטעים יחד עם כנאפה ומלבי לקינוח! בשבת משתרך תור ענק לקובנה וג'חנון מסורתיים!

כדי לאזן את הטעמים בבטן עברנו לטעום קצת קינוחים

 

בקטע קפה 

קטע קפה ממוקם באזור א' ברוגוזין, אזור הבילויים הישן של אשדוד מלפני עשרים שנה.

מיטל ביטון היא קונדיטורית שקנתה את המקום לפני שנה והביאה אליו את עולם הקונדיטוריה שלה שמלא בקינוחים מושלמים בעבודת יד. 

המקום קטן ואינטימי ומוקף במסעדות פועלים וותיקות והופך אותו לפנינה של ממש וכשמזג האוויר נעים תוכלו ליהנות מגינה מגניבה עם מטריות צבעוניות תלויות באוויר! 

וואי, היה טעים ממש!

 

הגענו לפורטו

פורטו היא מסעדה שמתמחה בדגים ובפיצה, בערב היא בר מסעדה מאוד מצליח. 

במקום יש טאבון גדול והם מכינים את הפיצות במקום. 

אוכל טוב שכיף ממש לאכול.

נהניתי לשמוע ולראות שהמסעדה עוצבה ע"י הבעלים מה שנותן ללקוח תחושה מאוד ביתית וחמימה.

מסעדה שהיא חגיגה לחיך ולעיניים. מומלץ

רונג'אן

שמעתי הרבה על המסעדה הזאת ותכננתי מזמן להגיע אליה ושמחתי כ"כ שהיא היתה חלק מהסיור שלנו. 

הייתי בתאילנד 5 פעמים עד עכשיו, מתוכן פעמיים עם הבנות. אני מתה על המקום הזה וחולמת שנעבור לגור שם מתישהו.

בכל פעם שנחמיאס ואני מבקרים בתאילנד אנחנו אוכלים רק במסעדות המקומיות.  

המסעדות הפשוטות והאותנטיות עם המטבח הפתוח והכי הרבה תאילנדים. 

שם אנחנו זוכים לאכול אוכל תאילנדי אמיתי ומתענגים על כל מנה (גם דנה שלי שזה מדהים!)

אחרי ההקדמה הזאת אתם מבינים מה הרגשתי כשהגעתי לרונגאן?

כל המנות היו מדוייקות בטעם של החוויה בתאילנד. 

הפאד תאי הכי מצויין שאכלתי, שיפודי עוף שנמסים בפה ובננה לוטי שהשאירה אותי עם דמעות ורצון עז לחזור הביתה לקנות כרטיס לתאילנד.

כל מה ששמעתי על רונגאן היה מדוייק.

 הכל כולל הכל: הפרודוקטים, העשייה והלוק של המסעדה.  תאילנד אמיתי איכותי ומלא באהבה.

רונגאן היא אשה שהתאהבה בישראלי לפני שנים והקימה ביחד איתו את המסעדה.

היא מבשלת במקום מבוקר עד לילה וזה מה שהיא אוהבת לעשות. 

רונגאן מנצחת על הסרביס בשקט מופלא מתוך מטבח קטן קליל ופשוט. ומוציאה מנות שלא קרובות לשום מסעדה תאילנדית שאהבתי עד היום. טוסו לשם, תודו לי אח"כ.

 

אלדין בשדרה

היא מסעדת דגים ותיקה שהייתה ממוקמת עד לפני חמש שנים באיזור אחר של אשדוד (20 שנה באותו המקום)  ועכשיו היא ממוקמת בשדרות מרטין בובר-השדרה הכי תוססת בעיר. 

אתי ואלי הם הבעלים, אלי דייג והוא דג את הדגים בעצמו, אתי מקבלת את כל האורחים בזרועות פתוחות ומפנקת אינסוף. 

מסעדה ים תיכונית, מלאה בחום אהבה ותשוקה גדולה להאכיל ולפנק את האורחים שלה. 

מא

מא היא האחות הקטנה של מסעדת עלמא שנמצאת ממש ממולה. פה תמצאו את כל ההיפסטרים של העיר, אווירה תל אביבית לחלוטין עם מנות פיוז'ן מגוונת, מטבח פתוח ובר מגניב ממש.
המא נפתחה במטרה לספק את החוויה האסייתית של האשדודים, סושי משובח ומנות אסייתיות מדויקות בטעמים.
המסעדה שייכת לארבעה צעירים ילידי העיר שעבדו במסעדות בתל אביב והחליטו לפתוח מקום בעיר בה גדלו.

עלמא – המסעדה השנייה של בעלי המא – זכתה ב147 המסעדות הטבות במגזין הצרפתי.

לסיכום –

לא ברור לי איך לא הייתי בכל המסעדות האלה עד היום. אחת יותר טובה מהשניה, אווירה שאי אפשר לשכפל, כל מסעדה היא סיפור, עולם שמלא בתוכן ואנשים שהקימו עסק מתוך אהבה גדולה לאוכל מדוייק, טעים, מרגש, וחדשני.

חוזרת לשם מהר וכמה שיותר !

מוזמנים לעקוב אחרי הסיקור באינסטגרם שלי

או בוולוג יו טיוב! 

שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

5 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *