עוגת גזר טבעונית וחלומית – מתכון של ניר שניטמן אח שלי (-:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

Sharing is carring

עוגת גזר טבעונית

עוד מתכון מדהים של אח שלי.

שהכנתי את העוגה הזאת לראשונה לא תיארתי לי שככה עוגה טבעונית יכולה לצאת – פשוט טעימה וקלה ובדיוק כמו שאני אוהבת… מה שגרם לי להבין שאח שלי באמת פשוט גאון, והעוגה פשוט קסומה – מה שמוכיח שלא חייבים להכין אותה רק אם אנחנו טבעונים אפשר סתם להגדיל קצת ראש ולהכין עוגה ללא ביצים, אפילו בלי צורך ללכלך את המיקסר(-:

המצרכים:

170 גרם קמח לבן

1.5 כפיות סודה לשתיה

0.5 כפית אבקת אפיה

כפית קינמון

את כל אלו מנפים יחד.

200 גרם סוכר חום

וחצי כוס מים

נמיס יחד

3.4 כוס שמן

2כוסות גזר מגורד

2 כפות חומץ

חצי כוס צימוקים (אפשר גם אגוזים)

לקערת היבשים מוסיפים את מי הסוכר והשמן ומערבבים במטרפה

מוסיפים את הגזר והצימוקים

מוסיפים את החומץ ומערבבים היטב

מעבירים לתבנית אינגלישקייק לתנור שחומם מראש ל180 מעלות 30-40 דקות הכנה

(המלצה שלי תרכשו אבקת אפיה וסודה לשתיה בחנות איכותית למשל ניצן הדובדבן יש משמעות לאיכות שלהם מבחינת הטעם.)

אל תשכחו לספר לנו אם הכנתן!

@einav_bandana

שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *