פאי לימון של נחמיאס – מטורף !!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

Sharing is carring

אני יודעת שאני אומרת את זה הרבה אבל באמת, זה אחד המתכונים.

הוא לא קשה בכלל והתוצאה פשוט מדהימה.

מבטיחה לכן שתתמכרו, במידה ואתן חובבות של פאי לימון. הוא פשוט כל כך כיפי.

יהיו פה במתכון 2 גרסאות.

הגרסא הראשונה:

מילוי לימון-

250 גרם אבקת סוכר
4 ביצים

מיץ וגרידה מ 3 לימון, 1 תפוז

100 גרם חמאה מומסת

מקציפים ביצים ואבקת סוכר במהירות גבוהה עד למרקם קטיפתי לבן.

מורידים למהירות בינונית ומוסיפים את הגרידה והמיץ.

ואחרי כמה שניות מוסיפים החמאה המוממסת ומערבבים עוד כמה שניות, עד למרקם מושלם.

בצק פריך-
250 גרם קמח
150 גרם חמאה קרה
ביצה אחת
כף מים
50 גרם סוכר
גרידה מלימון אחד

שלבים:

הכנת הבצק הפריך-
אל המג׳ימיקס מוסיפים 
קמח וחמאה. עובדים בפולסים עד למצב שזה ניהיה כמו קוסקוס
אם אתם עובדים עם הידיים מומלץ לעשות את זה בעזרת קלף. אחרי שהבצק הופך להיות כמו קוסקוס
מוסיפים ביצה עם כף מים, ממשיכים לעבוד בפולסים ומוסיפים 50 גרם סוכר.
שהבצק מתגבש מוסיפים
גרידת לימון פלוס קורט מלח.

שהבצק מוכן עוטפים אותו בנייר נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של 45 דקות.

הבצק התקרר ומרדדים אותו כעת על משטח מקומח, מומלץ כמה שפחות להתעסק בו ולמנוע התחממות שלו, אחרי הרידוד מניחים על תבנית פאי בקוטר 30 סנטימטר. לוחצים את הבצק ומהדקים יפה לתבנית 

ומכניסים שוב למקרר ל 15דקות.

שלב אפיה עיוורת:

בעזרת נייר אפיה או שקית אפיה, מניחים מעל הבצק שעועית או כל קטניה אחרת שיש בבית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20-25 דקות.

מוציאים מהתנור, ומוסיפים את הקרם לימון שהכנו מראש. ומחזירים לתנור לעוד חצי שעה יחד.

מומלץ להוציא מהתנור לחכות להתקררות מלאה ואז להכניס למקרר לעוד לפחות שעתיים קירור.

לגרסא הקלילה שלנו והמאולתרת שיצאה פשוט חלום:

מכינים את הקרם לימון למעלה בדיוק באותם שלבים, רק שעכשיו מכניסים את הקרם לימון לתבנית משומנת בחמאה,

(גובה של 2 ס"מ בלילה הכמות פה תספיק לכם ל 2 תבניות )

אופים על 180 מעלות למשך 30 דקות.

שהקרם נאפה מוציאים אותו ואליו מוסיפים

15 פתי בר+ 5 עוגיות לוטוס שפוררנו מראש. מערבבים בעדינות יחד עם הקרם לימון ויוצקים לתבניות סיליקון קטנות

(מנג'טים , חייב סילקון כדי שיהיה אפשר לחלץ)

או – (מומלץ) משטחים את כל המאסה לתבנית פאי נמוכה מלבנית, על ניילון נצמד, שוב כדי שיהיה אפשר לנתק את זה בקלות.

ומכניסים למקפיא ל 5 שעות לפחות!

שהכל התקרר והתגבש אפשר להוציא את המשטח ולחתוך לקוביות אחידות, ועליהם לפזר אבקת סוכר.

מבטיחה לכן התמכרות קשה . וכמובן שאתן חיייבות לספר לי אם הכנתן !!

נשיקות- בנדנה.

כל התהליך מצולם בסרטונים שמור כאן באינסטגרם

פאי לימון עם בצק פריך

ריבועי לימון מטורפים באילתור קליל שלנו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *