אזני המן של אח שלי – נמסים בפה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

Sharing is carring

חצוף מצידי שחיכיתי כי כבר פורים אבל אני פה בתוך הטירוף של הבית והבידוד אז בכלל לא שמתי לב!!

אז זה המתכון והוא הכי הכי קל בעולם. וכמובן שהוא של אח שלי האלוף ניר שניטמן אז אל תשכחו לתייג שהכנתן.

לגרסא הרגילה ו- ההכי מושלמת שיש – מדגישה יוצא מלא מלא מלא אתן יכולות חופשי להוריד לחצי !

המתכון:

600 גרם קמח רגיל

130 גרם אבקת סוכר

320 גרם חמאה קרה

90 גרם שמנת מתוקה

חלמון אחד ( למי שממש רוצה לדייק 35 גרם חלמון)

גרידה מחצי תפוז וגרידה מחצי לימון

מתחילים לעבד את המאסה בעזרת הידיים יש תחושה בהתחלה שזה לא יוצא ולא מתגבש תעבדו בסבלנות עד שהבצק מתאחד. 

שקיבלתן בצק אחיד ויפה תכניסו אותו למקרר לרבע שעה.

אחרי שהיה במקרר אפשר להתחיל לרדד ולמלא במה שבא לכן.

אני הכי אוהבת שוקולד וממרח תמרים כמובן שאפשר עוד המון דברים מוכרים לבחירתכן.

אבל הבצק הזה באמת נפלא פריך ונמס בפה! ממליצה לכן ממש לעשות אותם בקוטר קטן ולא גדול מידי זה המינון הכי מדויק להם.

לגרסא הטבעונית :

600 גרם קמח רגיל

130 גרם אבקת סוכר

320 גרם נטורינה

120 גרם שמנת צמחית

גרידה מחצי תפוז וגרידה מחצי לימון

כמה דגשים חשובים

הבצק בלישה הראשונה לא צריך ללוש המון , הרעיון הוא לא "לגמור את הבצק" אלא להשאיר אותו פריך ונימוך.

בגלל האבקת סוכר יש תחושה שהבצק לא מתאחד וחשוב להבין שזה בסדר, הלישה הסופית שלו נעשית בעצם בעת הרידוד.

לרדד את הבצד על מעט קמח כמובן ורצוי להכניס אותו שוב למקרר כדי שלא יתחמם מידי בין לבין הנגלות שאתן מכינות.

עוד דבר חשוב – בתנור אופים על 180 מעלות 15 דקות הבצק לא צריך להראות אפוי מידי או בצבע חום הוא קצת נשאר לבנבנן וזה בדיוק המצב המדויק לו. אל תתנו להם להיות מידי אפויים כי המרקם הנימוך שלהם יעלם.

כמובן לא לשכוח לספר לי שהכנתן. נשיקות בנדנה 

שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *