חצוף מצידי שחיכיתי כי כבר פורים אבל אני פה בתוך הטירוף של הבית והבידוד אז בכלל לא שמתי לב!!
אז זה המתכון והוא הכי הכי קל בעולם. וכמובן שהוא של אח שלי האלוף ניר שניטמן אז אל תשכחו לתייג שהכנתן.
לגרסא הרגילה ו- ההכי מושלמת שיש – מדגישה יוצא מלא מלא מלא אתן יכולות חופשי להוריד לחצי !
המתכון:
600 גרם קמח רגיל
130 גרם אבקת סוכר
320 גרם חמאה קרה
90 גרם שמנת מתוקה
חלמון אחד ( למי שממש רוצה לדייק 35 גרם חלמון)
גרידה מחצי תפוז וגרידה מחצי לימון
מתחילים לעבד את המאסה בעזרת הידיים יש תחושה בהתחלה שזה לא יוצא ולא מתגבש תעבדו בסבלנות עד שהבצק מתאחד.
שקיבלתן בצק אחיד ויפה תכניסו אותו למקרר לרבע שעה.
אחרי שהיה במקרר אפשר להתחיל לרדד ולמלא במה שבא לכן.
אני הכי אוהבת שוקולד וממרח תמרים כמובן שאפשר עוד המון דברים מוכרים לבחירתכן.
אבל הבצק הזה באמת נפלא פריך ונמס בפה! ממליצה לכן ממש לעשות אותם בקוטר קטן ולא גדול מידי זה המינון הכי מדויק להם.
לגרסא הטבעונית :
600 גרם קמח רגיל
130 גרם אבקת סוכר
320 גרם נטורינה
120 גרם שמנת צמחית
גרידה מחצי תפוז וגרידה מחצי לימון
כמה דגשים חשובים
הבצק בלישה הראשונה לא צריך ללוש המון , הרעיון הוא לא “לגמור את הבצק” אלא להשאיר אותו פריך ונימוך.
בגלל האבקת סוכר יש תחושה שהבצק לא מתאחד וחשוב להבין שזה בסדר, הלישה הסופית שלו נעשית בעצם בעת הרידוד.
לרדד את הבצד על מעט קמח כמובן ורצוי להכניס אותו שוב למקרר כדי שלא יתחמם מידי בין לבין הנגלות שאתן מכינות.
עוד דבר חשוב – בתנור אופים על 180 מעלות 15 דקות הבצק לא צריך להראות אפוי מידי או בצבע חום הוא קצת נשאר לבנבנן וזה בדיוק המצב המדויק לו. אל תתנו להם להיות מידי אפויים כי המרקם הנימוך שלהם יעלם.
כמובן לא לשכוח לספר לי שהכנתן. נשיקות בנדנה