לחמניות ענן קלילות של אימוש שלי – גם הן טבעוניות

Sharing is carring

וואי אמאלללה איזה מתכון זה !

תמיד שאמא שלי רצתה לשמח אותנו ולפנק לבית ספר היא הכינה את הלחמניות האלה! הייתי חולה על זה עם גבינה לבנה, וזהו, תמצית חיי!

מצרכים:

2 כוסות מים פושרים

2 כפות מלאות של שמרים יבשים

4 כפות סוכר

כפית מלח

חצי כוס שמן

קמח (כמה שתופס, כמעט 3/4 שקית של קילו)

אופן ההכנה:

בקערה מוסיפים

2 כוסות מים פושרים , 4 כפות סוכר, 2 כפות שמרים 2 כוסות קמח. עירבוב קל ואז מתפיחים מעט.

(הכוונה לתת לתערובת לנוח בערך עשר דקות)

אחרי זמן המנוחה מוסיפים חצי כוס שמן כפית מלח וממשיכים ללוש.

ממשיכים להוסיף קמח עד שהבצק מפסיק להדבק לידיים.

אחרי שסיימנו את כל זה נותנים לבצק לנוח מכוסה במגבת, בערך 3/4 שעה.

אחרי שהוא תפח לשים אותו שוב,

יוצרים כל צורה שרוצים, אמא אוהבת לעשות קשר.

אם זה ללחמניות ובא לכן לדייק זה 80 גרם.

אפשר לחלק את כל הבצק ל 15 או 16 חתיכות זה יוצא מינון מושלם.

אחרי שהלחמניות בצורתן נותנים להן לתפוח עוד חצי שעה. 

מברישים בביצה, אנחנו משתמשים באבקה טבעונית שמחליפה ביצה אפשר לקנות בניצת הדובדבן.

מוסיפים סומסום אם אוהבים (-:

לתנור שחומם מראש ב180 מעלות, נכניס את הלחמניות למשך 20 דקות עד 30 דקות.

הכי טוב לבדוק את הלמטה אם הוא אפוי זה סימן שהן מוכנות ומושלמות

מוציאים את הלחמניות לקירור על רשת – חשוב מאוד !

אפיה מהנה ובתאבון, ובנוהל , אל תשכחו לתייג אותי ולספר לי שהכנתן ! נשיקות בנדנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *